fredag 27. november 2009

På gjensyn Saint Paul!

Så er jeg tilbake i Norge etter nesten tre måneder i Provence. Det var ikke lett å forlate vakre Saint Paul som lå badet i sol med klare høstfarger og 18 grader på avreisedagen. Bildet er tatt fra terrassen mot landsbyen igår formiddag. Mellom oss og landsbyen er det vinmarker. De er ekstra vakre seint på høsten. Tanken på å dra nordover var plutselig ikke så fristende likevel. Men det ble faktisk langt bedre enn jeg fryktet. Her i Oslo er det mildt og fint vær. Jeg er i ferd med å omstille meg!
I min del av Provence er det igrunnen bare tre årstider; vår, sommer og høst. Høsten varer helt fram til jul og allerede i januar begynner vårfornemmelsene. Da blomstrer mimosaen, sitrusfruktene er klare for innhøsting og det er mye farger rundt omkring. I fjellene i baklandet og lenger opp i Provence kan imidlertid vinteren være både snørik og kjørlig. Nær kysten er det sjelden man opplever snø, selv om det kan bli frost om natten.
I ukene framover kommer jeg sikkert til å fortsette å skrive om Provence selv om jeg fysisk oppholder meg i Norge til over nyttår. Lengselen vil nok snart melde seg.

2 kommentarer:

 1. Velkommen til Norge igjen,..

  Go9dt du er på evi til å omstille deg...

  Håper du får en fin og hyggelig advendtstid ..

  Klem Kerstin

  SvarSlett
 2. Hei, Takk for hyggelig hilsen. Velkommen innom på Julemarkedet hvis du har tid:-) juleklem Siv

  SvarSlett