onsdag 18. november 2009

På tur til Nice

Igår fikk vi besøk av vår datter på 21 år som for tida studerer kinesisk i Oslo. Hun har tidligere gått på fransk ungdomsskole her i området og liker godt å komme tilbake på besøk. Denne gangen blir det for fire dager. Da gjør vi ting som hele familien setter pris på. Idag har vi vært en tur i Nice. Ruslet langs Promenade des Anglais, spist lunsj på vår faste restaurant La Pizza i Rue Massena og vært på shopping rundt i byen. Været har vært strålende, varmt og godt. Lunsjen spiste vi ute i sola. Det er en stor kontrast til Oslo og Norge på denne tida. Nice er en flott by med ca. 350.000 innbyggere som ligger vakkert til langs en lang strandpromenade sør-øst i Frankrike og Provence Côte d'Azur. Mine favorittsteder i byen er den flotte strandpromenaden, gamlebyen med blomstertorget, Chagall-museet og Notre Dame de Cimiez med klosterhagen på høyden bak selve bykjernen. Fra Nice går det også båter over til Corsica. Byens historie er spennende og preget av italiensk kultur. Nice ble en del av Frankrike først i 1860. Fra vår lille landsby er det i underkant av 30 minutters kjøring til sentrum av Nice.

3 kommentarer:

 1. åÅå, dett var jammen inspoirasjon det også! Så vakkert og flott. Jeg kan nesten kjenne den behagelige, varme luften sige innover her .-)

  Det er en språkmektig datter dere har skjønner jeg. Og så kinesisk da...det er imponerende. Jeg har en venninne som hoppet på studier i russisk etter gym. Vi andre, som ikke engang helt fikset tysken, holdt på å rive av oss håret :-). Men du verden, for et spennende, og lite A4 liv hun har hatt jobbmessig siden den gang .-)
  Lykke til til datteren!Klem

  SvarSlett
 2. Så koselig å få besøk av datteren... ja da må en gjøre ting som en kan kose seg med..

  jammen imponerende at hun leser kinesisk... En flink datter du har...

  ha noen fine november dager... snart advendt nå..

  Klem kerstin

  SvarSlett
 3. Hei, Herlig bilde du viser. Kjenner duften av sol og varme....gleder meg til vi snart sees igjen. klem Siv

  SvarSlett