fredag 8. januar 2010

Tilbake i Saint Paul

Vi er tilbake etter en fin og kald julefeiring i Norge, til et nytt år med nye muligheter. Jeg liker følelsen av å starte på nytt i januar med noen blanke ark som jeg kan fylle med det jeg brenner for.
Her har vi hatt 9 varmegrader og regnbyger idag, selv om det er kaldere enn normalt også her. Det ligger et kaldt lavtrykk over Sørvest-Europa. Naboene fortalte med store øyne at det hadde kommet snø her like før jul, noe som ikke skjer hvert år. Idag har det vært snøkaos både sør-vest og nordover i Provence. Enkelte steder har det kommet 50cm snø på kort tid. I områdene nær Middelhavet er man ikke utstyrt for å håndtere snø, hverken med brøyteredskaper eller vinterdekk. Folk oppfordres til å holde seg hjemme. Det gjelder heldigvis ikke for vår del av Provence. Likevel er det koselig å lage god vintermat med en varmende rødvin til. En stor gryte med "pot au feu"; dvs. fransk suppegryte med kjøtt, pølser, gode rotgrønnsaker, hvitvin, vann og urter står nå og godgjør seg på komfyren.
Bildet er tatt denne ettermiddagen på tur i åsene over landsbyen vår.

4 kommentarer:

 1. Se der ja da var du tilbake igken.. dere ha nå virkelig hatt en hvit jul i år da..
  Kan tenke meg det var godt å komme ned igjen..:

  Kos deg masse

  Klem Kerstin

  SvarSlett
 2. Hei, Herlig å være tilbake igjen. Så nydelig gryte du lager. Legg gjerne ut oppskriften den vil jeg gjerne lage. Den høres helt nydelig ut. Stor klem Siv

  SvarSlett
 3. Hej Marit!

  Åh vad härligt det är att läsa din blogg och titta på de inspirerande bilderna från Sydfrankrike...!

  Kram
  Mia

  SvarSlett
 4. Godt aa komme hjem ja. Oensker deg og dine et riktig godt 2010!

  SvarSlett