Idag hadde vi rester fra en smakfull vegetarmiddag til lunsj. Den bestod av gratinerte auberginer med pesto, tomatsaus og en krem av brousse-ost, parmesan, egg og fløte. Oppskriften finner du nedenfor.
Gratinerte auberginer med egg og tomatsaus (4 personer):
3 auberginerolivenolje til steking
2 løk som finhakkes
2 små bokser hakkede tomater
3 fedd hvitløk som rives eller hakkes
tørkede eller friske urter
salt og pepper
litt finhakket basillikum eller pestosaus
100 gr. revet parmesan
ca. 200 gr. ricotta-ost eller cottage-cheese (jeg bruker brousse-ost her i Provence)
2 egg
ca. 1 1/2 dl fløte
Auberginene skjæres i skiver på langs og drysses med salt. La de ligge på et fat i 30 min til fuktigheten trekker ut. Tørkes med kjøkkenpapir og stekes møre i olivenolje. Legg halvparten i bunnen av et avlangt ildfast fat. Dryss over hakket basillikum eller pestosaus og litt av parmesanosten.
Fres løken blank men ikke brun i en panne eller kjele med litt olivenolje, hell over tomater og la det koke inn. Tilsett revet hvitløk, urter, salt og pepper.
Rør ricotta-osten til en jevn masse og pisk inn eggene, deretter fløten og halvparten av parmesanen. Smak til med salt og pepper.
Hell tomatsausen over auberginene i det ildfaste fatet. Legg resten av auberginene over. Evt. flere lag etter størrelsen på fatet. Fordel så egg-,ost- og fløteblandingen på toppen og dryss over resten av parmesanen.
Stekes i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til overflaten hever seg og blir gylden.
Serveres som selvstendig rett, evt. som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Hmmm....dette høres godt ut. Takk for tipset og oppskriften. Nå gleder jeg meg til vår ferie på rivieraen i juni...proffite de la vie! Maliva
SvarSlettÅÅÅ det både ser og høres deilig ut.. tenk å sitte ute på terassen å nyte et godt måltid da...
SvarSlettmen i dag kjente jeg at solen varmet...og det var godt...
ha en herlig helg..
Klem Kerstin
Mmmm, dette høres godt ut Marit!
SvarSlettOg for et fantastisk flott og stemningsfullt bilde!!
Vi har for alvor strtet forberedelsen til Provencetur i påsken vi også nå. Gleder meg stort!!
Klem
Oi, hvor det frister med lunsj i solen. Har begynnt nedtelling, selv om det fremdeles er none uker tli. SJelden har vi gledet oss sånn tli å reise nedover.....,men sånn er det i grunnen hver gang.
SvarSlettPass på godværet for oss, varm opp de indre dalstrøka og spar litt mimosa!!
KLem fra
Hege