lørdag 31. oktober 2009

Et gammelt hus

Via gode venner ble jeg kjent med en spennende fransk dame som bor i et veldig gammelt hus i vårt område. Huset var kloster for cistercienser-munker i Middelalderen. Og utenfor går det en gammel romersk vei fra tiden omkring Kristi fødsel. Jeg ble invitert på ettermiddagste og omvisning i det gamle huset, med tilhørende kapell. Selv om det nå er gjort om til bolig med dagens bekvemmeligheter hadde eieren likevel klart å bevare den gamle stilen og ikke minst atmosfæren. Det å rusle rundt fra rom til rom i tre etasjer var en sakral opplevelse. Trappeoppgangen hadde en helt spesiell akustikk og der sang vi hver vår vakre salme på henholdsvis norsk og spansk. Vi liker å synge begge to. Som dere vet er jeg opptatt av åndelige og spirituelle spørsmål, og det samme var denne damen. For noen år siden hadde hun også gått pilegrimsveien gjennom Frankrike og Spania til Santiago de Compostella. Bildene hun viste meg fra sin egen tur var nærmest identiske med noen av mine egne. Vi snakket sammen i flere timer i lyset fra blafrende stearinlys, nesten som i Middelalderen. Møtet med denne spennende damen var et av mange såkalte tilfeldige sammentreff. I ettertid stiller jeg spørsmål ved om det var så tilfeldig likevel; kanskje var det en dypere mening med det hele? Uansett var det et forunderlig møte og en stor gave!

2 kommentarer:

  1. Hei, Takk for koselig hilsen. Så nydelig og vakkert kloster og spennende samtale. Gleder meg til vi snart sees! klem Svi

    SvarSlett
  2. Veldig interessant.
    Kanskje fant jeg din blogg fordi vi har mange felles interesser. Jeg har planlagt å gå pilgrimstur når vi er ferdige med oppholdet i Russland. Her går jeg pilgrim mellom byens mange kirker.
    Klem fra S

    SvarSlett