søndag 21. februar 2010

Solnedgang over Saint Paul-de-Vence

Solnedgangen over Saint Paul er noe av det vakreste jeg vet. Jeg er spesielt glad i å gå tur i landsbyen i den siste timen før sola går ned. Da er lyset så gyllent og stemningsfylt. Rundt landsbyen vår går det fine stier på utsiden av murene. Det er godt å sette seg ned på en benk for å nyte de siste solstrålene og utsikten mot vest og sør. Jeg kan kjenne på følelser og tanker fra dagen som ligger bak, fra øyeblikket akkurat nå og fremtiden som ligger der med nye muligheter. Slike stunder er verdifulle for meg. De er ofte fylt av takknemlighet og positive forventninger.
På sørsiden av landsbyen ligger kirkegården. Der ligger bl.a. Marc Chagall gravlagt. På graven hans er det plantet en frodig rosmarin. Chagall er en av mine favorittkunstnere og bodde i åsen ovenfor landsbyen fra 1966 og fram til sin død i 1985. Han ble 98 år gammel. Jeg går ofte tur forbi huset hans.Når sola har gått ned over Saint Paul kan man i det fjerne skimte de siste solstrålene som skinner over fjellene i nord. Det er også stemningsfullt og vakkert.

4 kommentarer:

 1. ÅÅÅ dette var deili9ge bilder... kjenner jeg har lyst å se gresset igen nå...
  herlig solned gang..

  her snør det igjen i dag..

  Men våren kommer nok snart..

  klem kerstin

  SvarSlett
 2. Vilka härliga bilder. Jag längtar också ner till Provence. Jag brukar bo i en liten by som heter Fox Amphox. Här i Sverige har vi det väldigt kallt fortfarande och mycket snö.
  Kram Marita i Heestrand

  SvarSlett
 3. Ååååå, nå er det bare 5 uker til, så er vi der!!!
  Herlige bilder alltid her hos deg også Marit!

  klem

  SvarSlett
 4. Hei, Takk for hyggelig hilsen. Så nydelige bilder du viser - blir helt drømmende og tankefull. Tenk i dag gikk kokeboken til trykkeriet - dette blir spennende. Hjerteklem Siv

  SvarSlett