søndag 7. februar 2010

Landsbycaféen vår

Caféen er landsbyens hjerte og samlingssted for lokalbefolkningen og besøkende. De fleste landsbyer har minst en café. Ofte serverer de enkle og velsmakende lunsjretter i tillegg til drikkevarer av alle slag. En daglig tur innom caféen hører med til det gode livet i Provence. Caféen er stedet for å bli kjent, møte venner, høre siste nytt, lese aviser og ikke minst betrakte livet rundt seg. Jeg elsker å gå på café.
I vår vakre landsby Saint Paul-de-Vence har vi Café de la Place som ligger ved inngangen til selve landsbyen. Her sitter vi ofte ute i sola og betrakter omgivelsene og alle som passerer. Noen spiller petanque ute på plassen, mens andre er på tur inn eller ut av landsbyen. Hver onsdag er det marked på plassen utenfor. Nå vinterstid er det stille på caféen, men i turistsesongen er det fullt overalt. Landsbycaféen vår er både sjarmerende og flott. Alle som kommer dit stortrives. Det gjør også vi, selv om det kan bli i meste laget med turister. Av og til nyter vi et glass avkjølt rosévin med en skål sorte oliven fra Nice. Da er livet perfekt!

2 kommentarer:

  1. Hej Så härligt du har det.... jag skulle verkligen vilja sitta ner i din vackra by efter att ha vandrat runt i gränderna och intagit den fina atmosfären!!!!!!! I Sverige har vi just nu såååååå mycket snö!!!!! Men jag kommer att värma mig med att åter besöka din fina blogg!!! Tack för att du delar med dig! Kram fr C

    SvarSlett
  2. Herlig... høres ut som dere er litt flinkere til å nyte livet, dagene og de små stundene...

    kanskje vi har noe å lære av dere.::

    Klem Kerstin

    SvarSlett