torsdag 26. mars 2009

En god dag i Provence

Våren har for lengst kommet til mitt vakre Provence. Det er lysegrønt ute og fargerikt blomstrende. Og det dufter så godt. Været er som oftest fint. Jeg er naturmenneske og elsker å være ute på vandring. En perfekt fridag for meg er å våkne av meg selv tidlig om morgenen, nyte en enkel frokost med god kaffe, helst på terrassen, og så gå ut på en lang tur. Jeg pakker sekken med litt niste, vann og frukt. Turmulighetene er mange. Det er kort vei til både fjell og hav. I mitt område ligger landsbyene nokså tett. Jeg kan vandre gjennom skogen fra landsby til landsby, få med meg små markeder, stikke innom fristende små butikker, nyte en kaffe eller et glass vin i sola og bare trekke inn alt det vakre. Skjønnheten finnes de fleste steder. Etter en lang og innholdsrik dag på vandring er det godt å komme hjem til god mat og vin sammen med familie og venner. Kroppen kjennes god og passe sliten, og sjelen har fått ro og oppladning fra alle de vakre inntrykkene. Da sover jeg så utrolig godt etterpå.
Hadde lyst til å dele dette med dere!
Klem fra Marit

7 kommentarer:

 1. Så godt med en sommerlig hilsen fra et solfylt Provence! Her jeg sitter snør det!

  Ha en fortsatt deilig dag på din vandring .-9

  Klem Torunn

  SvarSlett
 2. hei -
  for en skjønn blogg du har..
  har nå sittet og lest og kost meg med innleggene dine..har vært flere steder i frankrike, men ikke provance - dette er et fremtidig reisemål, det er helt klart!
  takk for titten -
  klem

  SvarSlett
 3. S¨å herlig med litt Fransk vårstemning her i kalde nord... Høres ut som en perfekt start på dagen..Drømmer om å reise til Provence...

  Klem Kerstin

  SvarSlett
 4. Hei, Åh ja dette høres herlig ut. Perfekt for meg også. Savner virkelig den gode vårfølesen. Nå må vel snart snøen forsvinne. klem Siv

  SvarSlett
 5. Er inne og snuser inn litt atmosfære - mandag går turen til Frankrike og markeder, god mat og late dager! Skal feire påsken langt vekk fra snø og ski heldigvis. Samtidig ønsker jeg deg en riktig god påske!

  SvarSlett
 6. Hejsa..
  Rigtig vårstemning fra Provence.
  Jeg elsker også at være ud/ på tur. Men for at komme til vandet må vi køre små 20 km. Skoven ligger ca 2 km her fra.
  Så når jeg skal på tur, må det planlægges lidt.
  Forsat god uge:-)
  og god påske.
  Kram Dorthe

  SvarSlett