tirsdag 3. mars 2009

Provence i våre hjerter.......


Ordet Provence gir mange av oss en drømmende følelse av sol, dufter og smaker. Denne sør-franske regionen har markert seg på grunn av sin skjønnhet, sitt behagelige klima og ikke minst for sitt enkle og smakfulle kjøkken. Provence er en av Frankrikes 22 regioner og ligger helt sør-øst i landet, mot Middelhavet i sør og Italia i øst. Området har en rik historie, spennende arkitektur og en mangfoldig natur. Provence har på mange måter alt du kan drømme om. Fra vår bolig i Saint Paul de Vence, nær Nice, har vi nærhet til flotte strender, store og små byer, fantastiske fjell, sjarmerende landsbyer og bølgende vinmarker, for å nevne noe. Ute i naturen vokser ville urter og blomster som gir en fantastisk duft. På turer i skog og fjell plukker vi lavendel, timian og rosmarin til matlaging og duftende dekorasjoner. Hver eneste by og landsby har sitt ukentlige marked hvor det selges alt fra mat og drikke til klær, smykker og møbler. Livet er lett å leve i Provence. Bare det å rusle rundt blandt gamle steinhus kan gi en helt spesiell følelse av indre ro. Bildet er tatt fra terrassen vår mot landsbyen en vinterdag i februar.

6 kommentarer:

 1. Hei, Takk for hyggelig hilsen. Du er heldig som kan nyte livet og jobbe i både Provence og Norge. Klem Siv

  SvarSlett
 2. Hallo Marit.

  Vet du, vi har faktisk vært der :o))
  Vi kjørte i ring mellom Cannes og Nice på jakt etter campingplass.. kjørte tilbake mot Monaco og havna på Cap Ferrat.. skjønte jo fort at der var nok ingen camping nei..:o)

  Dette var 11.juli 2005, dagen før prins Albert ble innsatt som fyrste.. klarte å kjøre oss fast mellom to husrekke med bobilen, og ble regelrett jaga ut av Monaco av politiet.. gale nordmenn...

  Vi er mange som kommer til å følge med på bloggen din.. vi er nemlig en hel gjeng med frankofile her i Blogglandia.. så du må bare henge i å skrive innlegg og gjerne med masse bilda:o))

  Ha en riktig flott kveld...

  Hilsen Bea i Danmark

  SvarSlett
 3. Ahhh, sukk og stønn..... Det virker utrolig flott! Og jeg kan tenke meg det er helt greit å leve livet der ja!

  :-)

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Hei Marit:)
  Så morro at du har opprettet blogg, da kan vi få raske nyheter deg og vårt kjære Provence. Minnes fortsatt den utrolig flotte turen i oktober. Bodil, Anne Mette og jeg har hatt oppfriskningstreff på Stange:) Vi vil alle tilbake...snart. Hei så lenge!
  fra Unni

  SvarSlett