mandag 11. februar 2013

Tartiflette - varmende fransk vintermat

Det regner og blåser hos oss i Antibes i dag og over 500 meter ligger snøen. Da passer det med noe varmt og godt til middag. I går kveld laget jeg en typisk fransk vinterrett som heter Tartiflette. Den serveres ofte i fjellområdene i Provence og nordover i Frankrike. Retten er enkel å lage. Den består av en kilo poteter som kokes knapt møre med skinnet på. Deretter skrelles de og kuttes i passe tykke skiver. Videre surres 200 gram baconterninger i en stor stekepanne. Mot slutten får to løk kuttet i terninger surre med noen minuttet. Deretter tilsettes de kokte potetene og alt blandes og surres lett sammen. Et glass hvitvin og pepper helles over. Ha blandingen over i et ildfast fat og fordel en stor Tartifletteost kuttet i gode skiver, evt. Racletteost, over som lokk. Stekes i oven på 210 grader i ca. 30 min., til osten er gyllen.

4 kommentarer:

  1. Høres godt ut. En deilig enkel rett som varmer. Jeg er glad i gryter og supper, boeuf bourguignon er en favoritt.

    SvarSlett
  2. Så lettvint og deilig- tipper det er godt også med litt hvit fisk oppi - dette må prøves :-)

    SvarSlett
  3. Det hørtes og så godt ut! Det er jo koselig med sånne kalde dager også, så lenge man kan kose seg inne!

    SvarSlett
  4. Åhhh.......herlig vintermat.
    Så skikkelig deilig ut og virket i tillegg lett å lage:-)
    Kos dere videre.
    Stor og varm klem fra Nina

    SvarSlett