Det regner og blåser hos oss i Antibes i dag og over 500 meter ligger snøen. Da passer det med noe varmt og godt til middag. I går kveld laget jeg en typisk fransk vinterrett som heter Tartiflette. Den serveres ofte i fjellområdene i Provence og nordover i Frankrike.
Retten er enkel å lage. Den består av en kilo poteter som kokes knapt møre med skinnet på. Deretter skrelles de og kuttes i passe tykke skiver. Videre surres 200 gram baconterninger i en stor stekepanne. Mot slutten får to løk kuttet i terninger surre med noen minuttet. Deretter tilsettes de kokte potetene og alt blandes og surres lett sammen. Et glass hvitvin og pepper helles over. Ha blandingen over i et ildfast fat og fordel en stor Tartifletteost kuttet i gode skiver, evt. Racletteost, over som lokk. Stekes i oven på 210 grader i ca. 30 min., til osten er gyllen.
Høres godt ut. En deilig enkel rett som varmer. Jeg er glad i gryter og supper, boeuf bourguignon er en favoritt.
SvarSlettSå lettvint og deilig- tipper det er godt også med litt hvit fisk oppi - dette må prøves :-)
SvarSlettDet hørtes og så godt ut! Det er jo koselig med sånne kalde dager også, så lenge man kan kose seg inne!
SvarSlettÅhhh.......herlig vintermat.
SvarSlettSå skikkelig deilig ut og virket i tillegg lett å lage:-)
Kos dere videre.
Stor og varm klem fra Nina