lørdag 16. februar 2013

Fioler og tulipaner - sikre vårtegn

Våren har for lengst meldt sin ankomst hos oss på den franske riviera. Mimosaen har blomstret siden januar og mange prydbusker står også i full blomst på denne tida. I skråningene ovenfor den sjarmerende landsbyen Tourrettes sur Loup, en halv times kjøring fra kysten, dyrkes det fioler som selges i små buketter og som også kandiseres. Nå er det allerede fioltid. Den søte buketten på bildet fikk vi av gode venner fra Vence som kom på besøk i går kveld. Blomster er så vakkert, og spesielt de første vårblomstene. Og ikke nok med den søte fiolbuketten, de hadde også med seg denne vakre tulipanbuketten! Det er lørdag morgen og nå har jeg kost meg lenge med frokost og beundret de vakre blomstene. En fargerik glede og en herlig start på en fin solskinnsdag:-)

2 kommentarer:

 1. S deilig med vårblomster. Tulipaner finnes jo i alle farger i butikkene nå, men filoler får vi ikke. Ingen trær begynner å bli grønne eller begynner å vise blomster. Det er snø og snø. Det er vakker med snøen og blå himmel og sol, men det er grått vær idag.
  Vinterferien står for døren her i Østfold.
  Må si at jeg venter på bare veier slik at dagsturene mine blir lettere å gå. Kan jo gå på ski i marka, det er bare så mange mennesker i den oppkjørte løypa vi har her.
  Drar kanskje til Sjusjøen igjen i mars for å se birkebeinerrennet, og da blir det litt skigåing på meg også.

  SvarSlett
 2. Tenk så herlig!! Virkelig lykke med så flotte blomster fra gode venner :-)
  Her er det full vinter ennå som seg hør og bør i februar:-) og vi ser frem til å møte våren i Nice om et par måneders tid;-) ( sender deg en mail med detaljer )
  Nyt vakre Provence videre og hils Brynjulv.
  Stor og varm klem fra Nina

  SvarSlett