onsdag 20. februar 2013

Blomstrende mandeltre ved fyret på Cap d'Antibes

Dagene går stort sett med til jobbing, men når jeg har mulighet går jeg en lang tur før sola går ned på ettermiddagen. Jeg liker best å gå tur på stier i skogen. Det har vært litt av en utfordring å finne her i Antibes. Vi bor jo i en by! Det er kjempefint å gå langs strandpromenaden i skumringen og rundt i gamlebyen, men der er det asfalt overalt. Etter å ha utforsket området på kryss og tvers har jeg nå funnet en fin turvei i skogen ved fyret. Fyret på Cap d'Antibes ligger på halvøyas høyeste punkt, og rundt omkring er det naturområder med stier. Jeg har funnet min fredelige og fine tursti som går litt på kryss og tvers i skogen. Der møter jeg sjelden mennesker, bare fugler og et og annet ekorn. Franskmenn holder seg stort sett til asfalterte veier... Stien ender oppe ved fyret. Akkurat nå blomstrer mandeltreet så vakkert der oppe og været har vært strålende lenge. Utsikten er kjempefin til alle kanter. Ved siden av fyret er det et gammelt kapell hvor det holdes gudstjeneste av og til. Bildet under er tatt av kapellet med Antibes i bakgrunnen. Et herlig friområde!

4 kommentarer:

 1. Deilig med fine turstier. Det er et vakker område du bor i.
  Vi har lekt med tanken på noen uker i Frankrike eller Italia til høsten. Du har kanskje noen tips til meg. Send meg gjerne en epost

  SvarSlett
 2. Na har jeg fatt lest meg opp igjen pa dine 'eventyr' og ser at dere har slatt dere ned i fantastiske Antibes! Vi har som du kanskje husker vaert der to somre pa rad og det er blitt vart favorittsted. Du skal ikke se bort fra at vi en dag banker pa eiendomsmeglerdoren din for vi leker ofte med tanken om a fa oss en leilighet i omradet, men forst ma vi fa et nytt sted for professoren min! Det blir spennende a folge deg og dine erfaringer som bosatt der nede!

  SvarSlett
 3. Det ser så deilig ut å være i Antibes! Nå kommer våren her, det er strålende sol og snøen smelter. Likevel får jeg veldig lyst til å reise til varmere strøk og oppleve noe helt annet:)
  Så fint det mandeltreet i blomst var:)

  SvarSlett
 4. For et fantastisk flott turområde. Og så utrolig vakkert med det blomstrende mandeltreet.
  Bra du fant denne stien.
  Vet jo hvor glad du er å vandre å vandre bl.a i skogen.
  Fint å rusle slik og bare nyte nuet :-)

  Gleder oss til å treffe dere i april.

  God helg til dere fra oss.
  Stor og varm klem

  SvarSlett