søndag 5. februar 2012

Vinter

Det er vinter i Provence. Snøen ligger mange steder og det er kaldt. Hos oss i Saint Paul er det ingen snø, men kuldegrader store deler av døgnet. Denne uken har jeg vært på tur nordover i regionen og der var det både kaldt og tildels mye snø til her å være. Vi overnattet i den vakre landsbyen Lourmarin i vakre Luberon. Bildet over er fra slottet i landsbyen en tidlig morgen.På denne tiden av året er de fleste overnattingssteder stengt. Heldigvis fant vi et varmt og hyggelig gjestehus med plass til oss. Om morgenen tok jeg bildet over ut av vinduet. Det var 10 kuldegrader og altfor kladt for landsbybefolkningen. Jeg må innrømme at det var veldig friskt, men også en kuriositet å få oppleve dette området i skikkelig vinterdrakt. Bildet under er av slottet like etter solnedgang.

3 kommentarer:

 1. Hei, så koselig blogg du har! Vi har tilbrakt flere sommerferier i Juan-les-Pins Og elsker området. Gleder meg til å lese mere om dine erfaringer som fastboende.
  Ha en fin fin uke,
  Hilsen Mette

  SvarSlett
 2. Hei Marit, WOW for noen utrolige bilder fra deg igjen:-) Spennende å se området med hvit snø...klem Siv

  SvarSlett
 3. Av deg får man utrolig mange fine tips til flotte turer! Når det er kaldt i syd Europa så er det skikkelig kaldt også! Husene er jo slett ikke laget for kulde. Husker med skrekk vinter på Sicilia - DET skal jeg si deg var til å fryse ihjel av. Det varer vel ikke så lenge - håper i alle fall det blir fint til påske! Luberon ser ut som et nydelig område. Tenker ofte på at det var så hyggelig å treffe deg på folkemuseet!

  SvarSlett