mandag 4. oktober 2010

Rundtur i Provence

For kort tid siden var jeg på en spennende tur rundt i Provence med en særdeles hyggelig gjeng fra Oslo-området. De bodde først noen dager i Vence før vi startet rundreisen vår. Første stopp var lørdagsmarkedet i trøffellandsbyen Aups. Deretter Lac de Saint Croix og Gorges du Verdon med overnatting i vakre Moustier Sainte Marie. Her badet vi, gikk tur og spiste en herlig middag på Restaurant Les Santons.
Neste morgen kjørte vi gjennom lavendelmarkene på Valensole-platået, gjennom den frodige Durance-dalen og til en høyt beliggende fjellgård nord-øst for Sisteron, hvor vi overnattet. Dit kom vi til søndagslunsj og vertskapet hadde dekket et herlig bord til oss på tunet. Deilig mat og fantastisk utsikt! På ettermiddagen gikk vi tur innover i fjellet mens vi opparbeidet apetitt til kveldens middag på gården. Det er spennende å bli tatt imot av så gjestfrie mennesker, få innblikk i livet på gården og ikke minst få nyte det som tilberedes på et gårdskjøkken. Gården er virkelig "et sted der ingen skulle tro at noen kunne bo".
Neste morgen var det stort marked i byen Forcalquier, før turen gikk videre gjennom vakre Luberon til landsbyen Gordes og det gamle klosteret Abbaye de Senanque.
Overnatting i landsbyen Venasque med utsikt til fjellet Mont Ventoux. Vi sov og spiste på Hotel Restaurant Les Remparts. Et godt sted som kan anbefales!
Siste etappe gikk gjennom kanalbyen Isle sur Sorgue, Lacoste, Bonnieux, Lourmarin og Cucuron før motorveien tok oss tilbake til flyplassen i Nice og avreise til Oslo neste morgen. Bare jeg ble igjen. Lykkelig, takknemlig og overveldet etter enda en fin reise rundt i vakre Provence!

2 kommentarer:

  1. Så koselig.. det var nok en herlig tur.. kjekt å se slike bilder , når høststormene herjer rundt veggene..og regnet plasker ned her hjemme..

    klemmer =)

    SvarSlett
  2. Så morsomt å oppleve turen på nytt gjennom dine ord og bilder! En herlig tur som vi vil leve lenge på.

    Hilsen Jan E. og Anne-M.

    SvarSlett