mandag 16. august 2010

Dagdrømmer om Provence....

Det er midt i august og jeg har tilbrakt nesten hele sommeren i Norge. Visst har det vært fint å oppleve både sjø, fjell, land- og byliv. Norge er et vakkert og mangfoldig land. Likevel kjenner jeg en stadig voksende lengsel etter å komme tilbake til det sør-franske livet i Provence. I begynnelsen av september drar jeg sørover igjen. Provence har en helt spesiell tiltrekningskraft på meg. Hva er det egentlig jeg lengter etter? Det er en sammensatt lengsel som består av ulike elementer som; et varmere klima, den vakre naturen, sjarmerende landsbyliv, fargerike markeder, alle de gode og smaksrike råvarene, avkjølt rosévin og i det hele tatt atmosfæren. Det å rusle rundt i kulturlandskapet med gamle murer og steinhus gir en helt spesiell ro i sjelen. Jeg kan finne den gode roen mange steder, som f.eks. under gamle trær på et landsbytorg. Bildet over er tatt på torget i den lille landsbyen Saignon i Luberon. En av mange perler!

2 kommentarer:

  1. Jag längtar också väldigt mycket till Provence nu. Det är nog som du skriver, det är en blandning av många saker som gör att man ofta längtar dit. En liten resa dit blir det nog i höst för mig också.

    SvarSlett
  2. Jeg drar årlig en uke til Les Arcs i Var. Har imidlertid alltid en lengsel etter å dra tilbake så neste år runder jeg 50 og tenkte å tilbringe 14 dager dere nede. Kanskje til området rundt Luberon. Har hørt mye om dette området, men aldri vært der. Følger med på bloggen din og liker beskrivelsene dine.

    SvarSlett