Her i Provence har vinhøsten allerede vært igang en hel måned og den nærmer seg slutten. Det er en travel tid på vingårdene. De tradisjonelle druesortene for produksjon av rød- og rosévin i Côte de Provence-området er Syrah, Grenache, Cinsault og Mourvedre. Reglene er strenge for å oppnå betegnelsen Appelation Côte de Provence Controllé. En overvekt av produksjonen er rosévin. Sommeren her er lang og varm, og da passer det godt med en avkjølt rosévin som egner seg både til kjøtt-, fisk og salater. Nå satses det på kvalitet femfor kvantitet, og vinene kan være meget gode. De passer perfekt til det provencalske kjøkken, som er smakfullt krydret med ville urter og grønnsaker. Bare en liten del av vinproduksjonen er hvitvin, som lages av andre druesorter. I Provence dreier det seg fremfor alt om rosévin og rødvin.
Høsting av druer er en helt spesiell og nærmest en sakral opplevelse. Det er mindre slitsomt enn man skulle tro. Druene klippes av og legges i kurver. Og når kurven er full tømmes den i en stor vogn som etterhvert kjøres til produksjonslokalene. Dagene på vinmarkene kan være lange og likevel så vakre og opplevelsesrike.
Ååå så spennende med vinsanking... Det hadde vært en opplevelse å få med seg...
SvarSlettNyt deilige dager i Provence..
Klem Kerstin
Hmmm,jeg bare elsker bloggen din..kanskje ikke så rart,da jeg er en smule frankofil...Får nyte bildene en gang til:o)
SvarSlett