Torsdager er den store trøffeldagen her i Provence. Da selges ferske trøfler på markedet i Aups i Var. Og trøffelsesongen varer fra slutten av november til slutten av mars. Det er den sorte trøffelen Tuber Melansoporum det handler om, også kalt den sorte diamant. En gang iløpet av sesongen drar vi inn til Aups for å kjøpe trøfler. Prisene kan variere litt fra uke til uke, avhengig av mengde og kvalitet på markedet, og sist torsdag var prisen 900 euro pr. kilo. Bildet over viser vår trøffelhandel. Det ble fire fine trøfler av varierende størrelse. De er forholdsvis lette i vekt. Tilsammen betalte jeg 56 euro for alle fire.Handelen gikk livlig for seg på markedet. Det ble luktet, veid, vurdert og kalkulert. Bildet nedenfor viser trøffelselgere i arbeid. Siden har det blitt mange herlige trøffelmåltider hos oss!
Etter å ha tilbragt formiddagen på trøffelmarkedet og med vinsmaking på en vingård, gikk turen ned til Lorgues og lunsj hos Bruno. Bruno har en fantastisk restaurant i skogen like utenfor landsbyen Lorgues. Her serveres det nesten utelukkende trøffelretter og restauranten har en stjerne i Guide Michelin. Clément Bruno omtales som trøffelkongen i Provence og han er alltid tilstede i restauranten, hilser på og småprater med alle gjestene. Atmosfæren er helt spesiell og maten er førsteklasses. Restauranten forbruker flere tonn trøfler i året. Et måltid hos Bruno tar flere timer og man forlater restauranten god og mett etterpå.
Mer info på www.restaurantbruno.com
Fantastique !! Nyt videre :-) Så sees vi om ikke altfor lenge ;-)
SvarSlettHar nå booket 2 vårturer..... ;-)
Klem fra Nina
Det høres så spennende ut!
SvarSlettHar aldri smakt trøfler, det må jo være godt:)