mandag 26. mars 2012

Blåveis og hvitveis - vakre vårtegn

Jeg er for tida i Norge og nyter det fine vårværet i Oslo og Hjartdal. Like over påske drar vi tilbake til Sør-Frankrike og livet der nede. Denne helgen har vi vært på hytta vår i Hjartdal i Telemark. Det var fremdeles fint skiføre i fjellet, selv om snøen minker fra dag til dag. Det er tvilsomt om det blir skiføre til påske. Jeg fikk ihvertfall gått tre fine skiturer denne helgen.
På vei opp og ned fra hytta blomstret både blåveisen og hvitveisen i store mengder. Det var helt fantastisk å se blå tepper av blåveis som strakte seg over store områder. Det er et skikkelig vårtegn. Blåveis finnes også i Provence. På fransk heter den "hépatique à trois lobes". Der blomstrer den allerede i februar og begynnelsen av mars, litt avhengig av sted. I skogen mellom Vence og Saint Paul er det mye blåveis tidlig på våren. Hvitveis har jeg aldri sett i min del av Frankrike.
Med disse blomsterbildene, tatt i dag, ønsker jeg dere alle en riktig god og solrik påske!

2 kommentarer:

 1. God påske til deg også :-). Det er vakkert i Norge på denne tiden, selv om ingenting slår Provence! God tur, når den tid kommer.
  Torunn

  SvarSlett
 2. Ja det var vakre vårtegn :-)
  Ser frem til litt mer vårlige omgivelser nå.
  Her er det skikkelig winter wonderland for tiden. Har falt mye snø i påsken.

  Dere må ha det bra så lenge,
  så sees vi snart i vakre Provence :-D

  Vårklem fra Nina

  SvarSlett