lørdag 29. oktober 2011

Klosteropphold i Saint Paul

Høst og vår er høysesong for gruppereiser til Provence og Côte d'Azur. Helt siden 1997 har jeg jobbet med store og små grupper som kommer hit ned på kortere eller lengre opphold. Alle har ulike ønsker og formål med oppholdet sitt. Min oppgave er som regel å organisere og tilrettelegge oppholdet fra ankomst til avreise, og fylle det med spennende og inspirerende aktiviteter. Mange velger å bo på hotell under oppholdet, og andre vil gjerne oppleve en mer spesiell boform. Som f.eks. å bo enkelt og annerledes i et gammelt kloster. De flotte damene på bildet over kommer fra Sunnmøre, og de bodde noen dager i kloster i Saint Paul denne høsten. Vi hadde gode samtaler i hagen på dagtid, dro på utflukter i nærområdene, gikk tur i skogen og spiste mange gode måltider, for å nevne noe. Siste kvelden spiste de middag hjemme hos meg i Saint Paul, ikke langt fra klosteret. Det er alltid like spennende å møte nye mennesker og forsøke å tilpasse opplegget etter beste evne, slik at flest mulig blir fornøyd. Mye handler om å bruke sine ressurser, kontakter og gi av det beste i seg selv. Det er en kunst i seg selv.
Klosteret ligger vakkert til i åsen ovenfor Saint Paul med fantastisk utsikt til Middelhavet og områdene nedenfor. Inne på området er det mange gamle og fine bygninger, samt et vakkert kapell hvor nonnene har sine messer og aktiviteter flere ganger daglig. Hagene som omgir det hele er velstelte og vakre, med mange detaljer. Når man går inn gjennom klosterporten er det som å komme inn i en annen verden. Her hersker fred og ro.
Bildet over er hentet fra inngangen til kapellet. Figuren viser mor og far med et barn. Og ved siden av et vakkert lite tre i en potte. Det er mange slike detaljer rundt omkring.

2 kommentarer:

  1. Hei Marit, Vakre bilder og inspirerende tekst om Provence. Der finnes det skatter du kjenner og deler med oss. Takk for koselig hilsen. Søndagsklem Siv

    SvarSlett
  2. Hei hei :-) Vakkert! Er så koselig med disse detaljene man finner rund om i vakre Provence :-)
    Ha en finfin dag.
    Klem fra Nina

    SvarSlett