tirsdag 23. mars 2010

Stamcaféen vår i Tourrettes-sur-Loup

Sør-franske landsbyer har et trivelig caféliv. Vår landsbycafé i Saint Paul er flott, men nesten for turistifisert. Derfor drar vi aller helst til den lille landsbyen Tourrettes-sur-Loup som ligger noen kilometer lenger nord-vest. Selv om det finnes turister de fleste steder så er denne landsbyen fredeligere og mer ekte. Her går livet sin harmoniske gang til alle årstider. Vi stikker alltid innom Café Midi for å nyte den gode stemningen på formiddagen, til lunsj eller for en ettermiddagsapéritif. Stedet er familiedrevet i minst fem generasjoner, og interiøret er tradisjonelt og autentisk. Her står tida nesten stille og lite forandres. Cafébesøket er alltid like hyggelig og vi fornemmer at folk rundt oss også koser seg.
Til lunsj serveres enkle, ferske og velsmakende retter. Jeg bestiller enten "pan bagnat" eller "salade nicoise" med vann og rosévin til. Herlig!

3 kommentarer:

 1. For et vakkert sted å nyte lunchen sin.. skjønner dere lever dte gode liv..og nyter det.. Herlig O=))

  her er snøen borte nå..og vi kan se det begynner å spire i hagen..det er lykke for meg akkurat nå..
  Klem kerstin

  SvarSlett
 2. Ååh vad gott det ser ut! Jag har förslag på några olika hotell nära centrum som du kan kolla upp. Min egen favorit är Hotel Saint Trophime. Ovanlig inredning och mysigt enligt mitt tycke. Där har vi bott många gånger.
  Nära där vi bor finns Hotel Voltaire. Vi har inte bott där men det ser fräscht ut och de har bra priser. Väldigt centralt, bara några 100 meter från Arenan.
  Ett annat hotell med bra priser, nära centrum och alldeles intill Rhonefloden är Hotel Régence. Det vore verkligen kul om vi kunde ses och säga hej när du är här i Arles.

  SvarSlett
 3. Kom over bloggen din tilfeldig mens jeg sitter og googler på Provence. Er forholdsvis nyfrelst på Frankrike og da spesielt Provence. Har reist ned dit de siste 5 årene hvor vi leier et hus 10 dager om våren.
  Kjempeflotte bilder og herlige beskrivelser som jeg kjenner meg igjen i. Skal bli koselig å følge med på hvordan våren inntar Provence de kommende ukene.

  SvarSlett