fredag 13. juli 2012

"Der ingen skulle tru at nokon kunne bu..."

Siste stopp på turen vår rundt i Provence var en gammel fjellgård nord i Provence i departementet Alpes de Haut Provence. Gården ligger på 1000 meters høyde et stykke nord-øst for Sisteron. Veien dit opp er smal, men fremkommelig, og gården ligger isolert til i fjellsiden. På avstand kan den se nærmest ubebodd ut. Gården heter "L'Eglise" og har en gang vært et gammelt kloster, fra 800-tallet.
Her bor det folk året rundt og gjestfriheten er stor! "Der det er hjerterom er det husrom" sier et ordtak, og den betegnelsen passer perfekt på dette stedet. Her kan man overnatte i et av de mange rommene på gården, en romslig studioleilighet eller i en av flere små hytter på eiendommen. Standarden er enkel og grei. På tunet spankulerer høner, katter og to snille hunder rundt. Livet er så fredelig og godt der oppe. Og stjernehimmelen er eventyrlig! I sommerhalvåret sitter man ute på tunet til langt på natt og nyter stillheten, naturlydene og stjernene.
På kjøkkenet tilbereder matmor Nandy de lekreste retter, gjerne vegetarisk og nesten utelukkende av biologisk dyrkede frukt og grønnsaker fra gården eller nærområdet. Det serveres frokost, lunsj og middag. Vi gikk ut på tur etter frokost og smurte med oss matpakke. Om kvelden koste vi oss med en herlig fire-retters middag med deilige viner.
Ønsker du å besøke denne gården for overnatting eller et godt måltid så ta kontakt med Nandy på telefon 0033 (0)4 92610627 eller mobil: 0033 (0)6 63082731. De snakker norsk og fransk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar