onsdag 20. april 2011

Pilegrimsvandring i Lurs

Jeg har brukt deler av påskeuka til å gå noen fine turer nord i Provence. Været er strålende og våren går snart over i sommer. Landsbyen Lurs ligger i departementet Alpes de Haut Provence, like nord for byen Manosque. Den er full av gammel historie og var tidligere et viktig religiøst sentrum i området. Pilegrimsveien gjennom Provence mot både Roma og Santiago de Compostella passerer gjennom denne vakre landsbyen.

Jeg bestemte meg for å gå en tur langs denne vakre pilegrimsveien. Det er en bred og fin sti med hele 15 oratorier på rekke og rad. Og dette majestetiske kapellet Notre Dame de la Vie på toppen av en klippe. Herfra er det en fantastisk utsikt over Durance-dalen i øst og fjellene i nord.

Etter noen kilometer langs pilegrimsveien nordover tar jeg av for å gå sørover mot landsbyen igjen. Jeg velger en sti som går lenger ned i dalen. Underveis nyter jeg synet og duftene av blomstrende timian, rosmarin og vårblomster. Det er stille og fredelig, bare fuglene som synger. Etterhvert kommer landsbyen til syne igjen på toppen av åsryggen. Bare oppstigningen gjenstår før turen er over for denne gangen.

2 kommentarer:

 1. Hei Marit, Takk koselig hilsen. Så nydelig tur du har gått. Ønsker deg og dine strålende påske. Stor klem Siv

  SvarSlett
 2. Hei Marit,
  Lenge siden jeg har hatt tid til å rusle rundt i bloggverdenen....Dagene er fulle av gjøremål som spiser oss opp....Her hos deg fant jeg ro og fred. Takk for at du minnet meg på Lurs, og pilgrimsvandring. Til sommeren tar jeg turen opp dit igjen.....

  Har du forresten padlet på Sorgue? Utrolig vakkert, selv om det etterhvert har begynnt å bli for mye folk der. VI velger helst å være ute tidlig på morgenen, da er roen størst! Det klare, klare vannet, vegetasjonen og frodigheten langs elvekanten, de store blå "helikopterinsektene"....lyset faller så vakkert ned mellom trærne......Kos deg i Provence!

  Hege

  SvarSlett