torsdag 8. juli 2010

Rivierastemning

Selv om jeg nå nyter sommeren i Norge så fortsetter jeg å skrive om livet i Provence og langs den franske riviera. Det er et herlig paradis på jord med sitt varierte og frodige landskap. Den franske riviera eller Côte d'Azur strekker seg fra den italienske grensen i øst og ned til Saint Tropez i vest. Denne kyststrekningen er 120 km lang.
For ikke lenge siden var jeg på tur med en gruppe langs kysten fra Antibes til Menton. Vi fikk med oss mange vakre perler langs kystveien. Bildet over viser den sjarmerende fiskerlandsbyen Villefranche-sur-Mer.
Den ligger så vakkert til med fine strender og fjell i bakgrunnen. Like øst for Villefranche ligger den fasjonable halvøya Cap Ferrat med store villaer, hager, klipper og strender. Det går en fin kyststi rundt hele Cap Ferrat som kan anbefales på det varmeste.
Videre gikk turen til Monaco med besøk i den gamle bydelen rundt fyrstepalasset, katedralen og området ved Casino de Monte Carlo.
Og vi avsluttet med champagne og middag på Restaurant Les Deux Frères i landsbyen Roquebrune Cap Martin, med fin utsikt til Middelhavet og Monaco.

1 kommentar:

  1. Hei Marit, Dette må ha vært en drømmetur. Tenk så mange vakre steder du har vist frem. Gleder meg til å høre om neste tur. Sommerklem Siv

    SvarSlett