Juli er tiden for den berømte lavendelblomstringen i Provence, både i fjellet og på de store markene ved Valensole. Det finnes etterhvert mange sorter lavendel. Den opprinnelige og ville lavendelen - "lavande" - vokser i fjellet over 800 meter. Mange steder står fjellet helt blått og lilla av denne vakre og velduftende planten. Og den er lett tilgjengelig for alle som ønsker å nyte og plukke den. Det har blitt mange fine turer i lavendelfjellet denne sommeren, siden blomstringen startet i slutten av juni. Jeg har plukket store buketter som nå tørkes og blir til urtekrydder og små lavendelposer. Posene legges i lintøyskap, undertøyskuffer og som dekorasjon rundt omkring. På den måten kan jeg bevare og fortsette å nyte den herlige duften av lavendel året rundt. Medisinsk sett har planten en beroligende virkning. Drikk den f.eks. som te. Lavendel er også velsmakende i iskrem og som krydder i maten. Bildene har jeg tatt i fjellet denne sommeren. I Provence dyrkes det også store mengder av det som kalles "lavandin". I juli måned er de store markene på Valensole-platået blålilla og velduftende av den fantastiske lavandinblomsten. En stor opplevelse som man aldri glemmer. Lavandin brukes først og fremst i duft- og parfymeproduksjon. Bildet under er fra en fjellgård i Provence hvor de dyrker lavandin til eget bruk.
CURRY MED GULROT, EPLE OG BROKKOLINI
for én dag siden
Hei, Så herlige bilder igjen hos deg. Ja, lavendel er super nydelig. Sees snart:-) sommerklem Siv
SvarSlett