torsdag 25. februar 2010

Inspirasjonsreise til Provence 17. - 22. april - livsglede og kosthold

Bli med på en spennende reise fylt med livsglede, god mat og drikke, personlig utvikling, lette fotturer og ikke minst vakre opplevelser.
Vi ønsker å inspirere til økt personlig livskvalitet gjennom enkle og positive livsstilsendringer. Samtidig får du oppleve Provence på en mangfoldig måte gjennom turer langs kysten, i skogen, til sjarmerende landsbyer og markeder. Vi skal bo i et vakkert beliggende kloster i åssiden like ovenfor den berømte landsbyen Saint Paul-de-Vence, med fantastisk utsikt til Middelhavet. Her får du ro i sjelen til å falle på plass og bli kjent med dine innerste behov og ønsker. Underveis får du personlig veiledning og behandling hvis du ønsker det. Aktivitetene foregår mest mulig utendørs.
Ansvarlig for programmet er Marit Jahren og Gunn-Karin Sakariassen. Marit er utdannet siviløkonom, coach og healer og har bodd og jobbet i Provence gjennom mange år. Gunn-Karin er ernæringsterapeut og naturopat ved Heggeli Helhetsmedisin i Oslo, og en anerkjent foredragsholder og inspirator for matglede og livsstil.
Du flyr til Nice. Der blir du møtt på flyplassen og tatt med til det vakre klosteret i Saint Paul-de-Vence. Saint Paul er fremfor alt en kunstnerlandsby, berømt for sin sjarm og vakre beliggenhet.
Pris: Kr. 6.900 pr. person som omfatter selve inspirasjonsreisen med overnatting i enkeltrom og alle måltider inkl. drikke i henhold til programmet. Flyreisen tur-retur Nice kommer i tillegg.
Maks 8 deltakere!
Mer info finner du på http://www.lambition.no/ eller ved å ringe 412 18 006.

søndag 21. februar 2010

Solnedgang over Saint Paul-de-Vence

Solnedgangen over Saint Paul er noe av det vakreste jeg vet. Jeg er spesielt glad i å gå tur i landsbyen i den siste timen før sola går ned. Da er lyset så gyllent og stemningsfylt. Rundt landsbyen vår går det fine stier på utsiden av murene. Det er godt å sette seg ned på en benk for å nyte de siste solstrålene og utsikten mot vest og sør. Jeg kan kjenne på følelser og tanker fra dagen som ligger bak, fra øyeblikket akkurat nå og fremtiden som ligger der med nye muligheter. Slike stunder er verdifulle for meg. De er ofte fylt av takknemlighet og positive forventninger.
På sørsiden av landsbyen ligger kirkegården. Der ligger bl.a. Marc Chagall gravlagt. På graven hans er det plantet en frodig rosmarin. Chagall er en av mine favorittkunstnere og bodde i åsen ovenfor landsbyen fra 1966 og fram til sin død i 1985. Han ble 98 år gammel. Jeg går ofte tur forbi huset hans.Når sola har gått ned over Saint Paul kan man i det fjerne skimte de siste solstrålene som skinner over fjellene i nord. Det er også stemningsfullt og vakkert.

torsdag 18. februar 2010

Mimosa og snø

Nå blomstrer mimosaen på sitt aller vakreste. På trærne henger greinene tunge av de gule små dusklignende blomstene. Og de dufter så deilig! På grunn av den relativt kalde vinteren kom blomstringen seinere igang enn vanlig, men nå står mimosaen i full blomst. Det finnes mange typer mimosa og alle trærne er plantet. De vokser ikke vilt i vår del av verden. Her i Provence brukes mimosa bl.a. i hudkremer.
Bildet over er tatt på vei opp til landsbyen vår. Vi har også et vakkert mimosatre utenfor kjøkkenvinduet. Logobildet på bloggen min og det andre lille bildet viser treet vårt.
Det er en spesiell opplevelse å gå tur langs strandpromenaden i Cagnes-sur-Mer akkurat nå, hvor bildet under er tatt. På den ene siden har vi azurblått Middelhav, og innenfor grønne plener, palmer og blomstrende mimosa med snøfjell i det fjerne. Et vakkert skue!
I fjellene ligger det nå rikelig med snø og det er fantastiske skiforhold.

fredag 12. februar 2010

Snøfall på Côte d'Azur

Sånn så det ut i Saint Paul igår. Snøen lavet ned store deler av dagen. Veiene var bortimot ufremkommelige og folk ble sendt hjem. Selv satt jeg på flyplassen i Nice på vei til Oslo. Der har de ingen brøyteredskaper og heller ikke utstyr for å avise fly. Mannskapet på Norwegian gjorde en strålende jobb. De gikk igang med å måke vingene for snø og is manuelt. Det tok sin tid, men omsider kom vi avgårde som første fly den dagen. Heia Norwegian!

søndag 7. februar 2010

Landsbycaféen vår

Caféen er landsbyens hjerte og samlingssted for lokalbefolkningen og besøkende. De fleste landsbyer har minst en café. Ofte serverer de enkle og velsmakende lunsjretter i tillegg til drikkevarer av alle slag. En daglig tur innom caféen hører med til det gode livet i Provence. Caféen er stedet for å bli kjent, møte venner, høre siste nytt, lese aviser og ikke minst betrakte livet rundt seg. Jeg elsker å gå på café.
I vår vakre landsby Saint Paul-de-Vence har vi Café de la Place som ligger ved inngangen til selve landsbyen. Her sitter vi ofte ute i sola og betrakter omgivelsene og alle som passerer. Noen spiller petanque ute på plassen, mens andre er på tur inn eller ut av landsbyen. Hver onsdag er det marked på plassen utenfor. Nå vinterstid er det stille på caféen, men i turistsesongen er det fullt overalt. Landsbycaféen vår er både sjarmerende og flott. Alle som kommer dit stortrives. Det gjør også vi, selv om det kan bli i meste laget med turister. Av og til nyter vi et glass avkjølt rosévin med en skål sorte oliven fra Nice. Da er livet perfekt!

mandag 1. februar 2010

Landsbyen vår - Saint Paul-de-Vence

Saint Paul regnes som en av Frankrikes aller vakreste landsbyer, med en fantastisk beliggenhet på en høyde mellom Nice og Cannes, bare noen kilometer fra Middelhavet. Den ble grunnlagt rundt år 1000. På 1500-tallet ble det reist høye murer rundt hele landsbyen for å beskytte mot fiender og plyndrere. Saint Paul er en såkalt "village perché"; dvs. en opphøyet landsby. Opp gjennom årene har den tiltrukket seg mange kunstnere som kom for å male det spesielle lyset. Kunstnere som Chagall, Matisse, Renoir, Modigliani m.fl. tok inn på byens vertshus og betalte for seg med kunstverk. Fremdeles er Saint Paul en typisk kunstnerlandsby med sine mange gallerier. Med årene har den også blitt et ettertraktet turistmål. Til tider er den overfylt av turister som vandrer gjennom hovedgaten. Da er det godt å bo tilbaketrukket utenfor murene i god avstand til turiststrømmen. Nå på vinterstid er det rolig og behagelig å rusle rundt i Saint Paul for virkelig å nyte skjønnheten. Utsikten mot Middelhavet er storslått og i nord er de snødekte alpene et flott skue. Beliggenheten er bortimot perfekt.